Skottlossning i centrala Malmö – minst fyra personer skadade: ”Det hördes som ett automatvapen”

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 18 jun 2018 2018-06-18
E-post 243

MALMÖ På måndagskvällen utbröt vid Drottninggatan i anslutning till Rörsjöparken skottlossning uppger Expressen. – Vi har fyra personer som är skadade, säger polisens talesperson Fredrik Bratt till Nyheter Idag.

En eller två stycken har förts till sjukhus med ambulans säger SOS Alarm till Expressen som också fått uppgifter om att ytterligare en person förts till sjukhus i ett privat fordon.

Polisens talesperson Fredrik Bratt berättar för Nyheter Idag att ytterligare en person fördes till sjukhus i polisbil och att totalt fyra skadades.

En källa till Nyheter Idag säger att det var fem skadade. Det är obekräftade uppgifter.

Expressen har talat med en person som säger att denne hörde skottlossningen. Det lät enligt personen som ett automatvapen.

– Jag hörde allt. Först 12-15 skott och sedan när jag öppnade min balkong och hörde skrik så förstod jag vad som skett, säger personen till Expressen.

Skotten avlossades på Drottninggatan i centrala Malmö.

– Det är alldeles i närheten av Rättscentrum (där polisväsendet huserar), säger Fredrik Bratt.

Ett ungefär 150 meter långt område av Drottninggatan har spärrats av.

– Våra tekniker vill vara säkra på att man inte missar något, säger Bratt.

En eller flera personer har enligt uppgifter till polisen setts lämnat brottsplatsen på ett sätt som väckt misstankar. Fredrik Bratt säger att det under måndagskvällen pågår en omfattande polisinsats.

– Vi har beställt in vapenhundar och så har vi understöd av en helikopter i luften, säger han.

Vad finns det för uppgifter om de skjutna?

– Vi avvaktar med den informationen med hänsyn till anhöriga, säger Fredrik Bratt.

Expressen uppger att tre av de skjutna är män i 20-årsåldern varav en är en man som är tidigare känd av polis och som ”polisen har starkt fokus på att följa”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag