Skottlossning i migrantläger i Frankrike – Över 130 migranter slogs med varandra

Genrebild. Foto: FT Bild
  • Fredag 2 feb 2018 2018-02-02
E-post 464

FRANKRIKE Över 130 migranter drabbade samman i ett enormt bråk i ett migrantläger i Frankrike. Konflikten utlöstes när en person avlossade ett skjutvapen vid en matkö och fyra personer ska ha förts till sjukhus för skottskador.

Ett enorm bråk utlöstes i ett migrantläger i Calais, Frankrike. Enligt myndigheterna ska över 130 personer varit involverade i ett massivt bråk som varade i över två timmar och flera personer ska ha blivit skjutna till följd av bråket, det uppger SVT Nyheter.

Bråket mellan migranterna blossade upp när en person avlossade ett skott i en kö vid en matutdelning i utkanten av Calais. Flera personer skadades och fyra unga människor från Eritrea ska ha förts till sjukhus för operation efter att de blivit skjutna i samband med bråket.

Samtidigt som bråket vid matutdelning bröt ut ska ett annat stort bråk mellan migrantgrupper ha skett i ett industriområde ungefär fem kilometer bort.

Enligt myndigheterna ska det här vara det största bråket i Calais sen sammandrabbningarna i juli 2017. Under slutet av 2016 revs det enorma migrantläger i Calais som hade smeknamnet ”djungeln” och som hade över 10 000 migranter i sig. Hundratals migranter har däremot valt att stanna i området för att kunna ta sig till Storbritannien. De flesta migranter i området är från Afrikas horn och Afghanistan.

Migrantlägerna i Calais är en jobbig fråga för den franska regeringen och president Emmanuel Macron har tidigare jobbat för att Storbritannien ska ta emot fler migranter.

LÄS ÄVEN: Macron pressar Storbritannien till att ta emot fler migranter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag