Skottlossning i Rinkeby – Fyra personer är skadade

  • Söndag 30 aug 2015 2015-08-30
E-post 295

STOCKHOLM På söndagseftermiddagen fick polisen flera larm om en skottlossning i Stockholmsförorten Rinkeby och något senare konstaterar myndigheten att totalt fyra personer är skadade i samband med dådet. – Jag har fått bekräftat att det finns både skottskador och skärskador på de skadade. Det har varit någon form av skottlossning, säger Eva Nilsson hos Stockholmspolisen.

Under söndagseftermiddagen inträffade en skottlossning i den norra Stockholmsförorten Rinkeby. Polisen meddelar på sin hemsida att fyra personer är skadade, varav två är förda till sjukhus med skador som betraktas som allvarliga. De andra två ska ha ådragit sig lindriga skador, meddelar polisen.

– Jag har fått bekräftat att det finns både skottskador och skärskador på de skadade, vem som har vad eller om båda har bägge delar, det vet jag inte, men det har varit någon form av skottlossning, säger Eva Nilsson hos Stockholmspolisen till Fria Tider.

Nyheter Idag har talat med en person som befann sig på platsen. Han berättar att det strömmade in folk till platsen och att situationen upplevdes som spänd, framför allt på grund av mindre grupperingar. Polisen har spärrat av Rinkeby torg med anledning av skottlossningen.

I samband med en uppdatering klockan 15:35 meddelar polisen på sin hemsida att de lindrigt skadade troligen fått sina skador från rikoschetter.

Uppdatering klockan 17:30

Polisen meddelar på sin hemsida att en person har avlidit till följd av sina skador. Nyheter Idag söker polisen för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag