Skottlossning i södra Stockholm: Man förd till sjukhus

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 19 jun 2017 2017-06-19
E-post 6

STOCKHOLM Polis har spärrat av och hittat blodspår på marken, det bekräftar polisens presstalesperson Anna Westberg för Nyheter Idag. Strax efter att en skottlossning bröt ut i Enskede i södra Stockholm har en man kommit in till sjukhus, berättar polisen på sin hemsida.

Klockan 18.39 får polisen larm om en skottlossning i Enskededalen i södra Stockholm. På polisens hemsida rapporteras att vittnen hört ljud från skottlossningen och sedan sett flera personer lämna platsen. Vid samma tid har det kommit in en man med skador till ett sjukhus i närheten. Inledningsvis beskrivs skadorna som knivskador, enligt polisens hemsida.

På platsen, som är avspärrad av polis, har det påträffats både tomhylsor och blodspår. Det bekräftar polisens presstalesperson Anna Westberg för Nyheter Idag. Tidningen Aftonbladet har talat med ett vittne som hörde skottlossningen.

– Jag satt i mitt rum när jag hörde jag två snabba skott efter varandra. Fem sekunder senare kom ett till skott och då hörde jag någon som skrek, säger ett vittne till tidningen.

Läget ska vara stabilt för den man som befinner sig på sjukhus. När Nyheter Idag talar med Westberg berättar hon att tekniker precis anlänt till platsen.

– Det är fortfarande ganska mycket patruller som är med i insatsen och som jobbar på att reda på mer om vad som har hänt. En teknisk undersökning kommer att göras nu, säger hon.

Vid 21-tiden på måndagskvällen finns inga uppgifter om att någon gripits för händelsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag