Skottlossning i Sollentuna – Polisen: ”Jag tror det är blodspår de har hittat”

Polisen har spärrat av ett område i Sollentuna. Foto: Stefan Reinerdahl
  • Söndag 11 sep 2016 2016-09-11
E-post 119

STOCKHOLM En skottlossning har enligt flera uppgifter inträffat i Sollentuna i norra Stockholm. Polisen har hittat tomhylsor och fynd på platsen tyder på att en person ska vara träffad i skottlossningen. – Jag tror att det är blodspår de har hittat där, säger vakthavande befäl Anders Mattsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral till Nyheter Idag.

Det var vid nio-tiden på söndagskvällen som ett antal personer larmar polis med anledning av att de hört skottlossning på Malmvägen i Sollentuna. Ett större område är avspärrat av polis och enligt myndigheten tyder allt på att det verkligen inträffat en skottlossning. Ett stort polispådrag pågår under söndagskvällen där även en polishelikopter ingår i arbetet.

När Nyheter Idag talar med vakthavande befäl Anders Mattsson vid Stockholmpolisens regionledningscentral bekräftar han uppgifter om att en person troligen är skadad.

– Man har hittat några hylsor och spår efter någon som skulle kunna vara skadad. I övrigt har vi ingen målsägare och vi har inga misstänkta i nuläget heller, säger Mattsson.

– Jag tror att det är blodspår de har hittat där, fortsätter han.

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. Det ska även finnas vittnesuppgifter från händelsen, med vad det är för uppgifter vill inte Mattsson kommentera på söndagskvällen.

– Det finns vittnen som sett och hört olika saker.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag