Skröt om dråp i filmad rap – döms till 15 års fängelse

Daneaco Reid och stillbild från filmen med hans rap om dråpet. Bild: Greater Manchester Police
  • Måndag 19 apr 2021 2021-04-19
E-post 1335

MANCHESTER Fyra tonåriga gängmedlemmar döms till mellan 12 och 15 års fängelse för dråp på en medlem av ett rivaliserande gäng som de attackerade när han spelade fotboll. En av de dömda hade filmat en rap där han skröt om dråpet.  

I juli förra året spelade Mohamed Mohamoud, 17, fotboll med sina vänner i Moss Side, Manchester. Plötsligt attackerades Mohamoud av fyra unga män, som drog kniv och högg honom i bröstet. Därefter jagades han in i en gränd och attackerades på nytt. Mohamoud dödförklarades vid brottsplatsen av polis.

Läs även: Tonåring fick handen avhuggen i machete-attack

Nu döms fyra gängmedlemmar till fängelse för dråp på Mohamoud, rapporterar Manchester Evening News.

– De fyra agerade uppenbarligt kollektivt i avsikt att i alla fall orsaka Mohamoud allvarlig skada, men handlingarna ledde till hans brutala död, lämnad i en gränd, sade chefsinspektör Benjamin Cottam vid Manchesterpolisen.

– Att förklara vad detta har gjort med vår familj är något jag aldrig kan försöka att omfatta som en helhet. Min lillebror togs bort från oss på ett sånt sätt, att det inte går en dag utan att vi tänker på honom, sade Mohamouds syster i ett uttalande inför rätten.

Läs även: 16-åring knivmördad – vittnen filmade hans död istället för att hjälpa till

De fyra dömda är medlemmar i gatugänget Active Only, medan mordoffret var medlem i det rivaliserande gänget Rusholme Crips.

– För mig verkar det, utifrån hur Active Only och Rusholme Crips uppstod, som dessa grupper enbart existerar i självidentifiering, och inte har något annat syfte än att bekämpa den rivaliserande gruppen, sade domare Nicholas Dean när han meddelade domen.

Längst straff får Daneaco Reid, 19, som döms till 15 års fängelse. Under utredningen framkom en rapvideo som Reid spelat in av sig själv där han skröt om dråpet på Mohamoud.

Romeo Daley 18, döms till 14 års fängelse, Jamall Walters, 18, döms till 13 års fängelse och en 17-åring döms till 12 års fängelse för dråpet.

Läs även: Flera Grammisnomineringar till häktade rapparen Yasin

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag