”Skulle fråga hur han kan upprätthålla dubbelmoralen”: Bali inbjuden till DN av Wolodarski

Bali till vänster och Wolodarski till höger. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 28 feb 2018 2018-02-28
E-post 290

STOCKHOLM ”Bättre tala med varandra i verkligheten än prata förbi varandra online”, skriver DN-redaktören Peter Wolodarski på Twitter och bjuder bland annat in Hanif Bali att besöka redaktionen. – I och med att jag är ondskan personifierad i svensk politik kan det ha en positiv inverkan på DN, säger Bali till Nyheter Idag.

Möjligen kommer Hanif Bali och DN-redaktören Peter Wolodarski att mötas inom kort. I vart fall har Wolodarski, via Twitter, bjudit in bland andra Hanif Bali för att möta redaktören på den stora dagstidningen. Detta med anledning av att DN-medarbetaren Erik Helmerson blivit bjuden på fika till två andra moderata riksdagsledamöter efter ett offentligt gräl.

”Bättre tala med varandra i verkligheten än prata förbi varandra online. Inbjudan gäller såklart även Hanif Bali, om han är intresserad”, skriver Wolodarski i en tweet.

Nyheter Idag har talat med Bali som inte utesluter ett möte med redaktören.

– Jag tror jag har träffat honom förut, men det är väl alltid trevligt att bli inbjuden till olika verksamheter och se vad de håller på med. Om jag har tid kanske jag kommer.

Riskerar inte det att legitimera Wolodarski om du besöker honom?

– Men jag tror det snarare är åt andra hållet, alla vet ju att om man sitter i ett rum och pratar med en ond människa så kan man bli ond själv. I och med att jag är ondskan personifierad i svensk politik kan det ha en positiv inverkan på DN.

Är inte DN tillräckligt onda redan?

– De är så kallade ”goda” med trademark.

Vad skulle du säga till Wolodarski om du träffade honom idag?

– Jag skulle ifrågasätta logiken i hur han ojar sig om min svans och ton samtidigt som de själva kastar grova anklagelser och sen kommer med grova påhopp i svallvågorna. Hur han kan upprätthålla den dubbelmoralen, det skulle jag fråga.

Är du blockad av honom på Twitter?

– Nej, det är jag inte. Han har avblockat mig.

Tror du Wolodarski försöker flirta in sig i nya politiska sfärer?

– Jag vet inte. Såhär en växande rörelse ska söka konvertiter, inte kättare. Jag tror på syndernas förlåtelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag