Skulle titta på lägenhet – blev rånad och våldtagen

Genrebild.
  • Onsdag 4 Dec 2019 2019-12-04
E-post 745

En kvinna lurades från Helsingborg till Åstorp för att titta på en lägenhet till uthyrning. Istället blev kvinnan våldtagen, misshandlad och rånad på handpenningen för lägenheten. Nu åtalas en man för rån och grov våldtäkt. 

En man åtalas vid Helsingborgs tingsrätt för grov våldtäkt och rån efter att ha lurat en kvinna till Åstorp under förevändningen att hon skulle titta på en lägenhet för uthyrning, rapporterar Kvällsposten.

Mannen, som är svensk medborgare med ett svenskt klingande namn, träffade kvinnan på Knutpunkten i Helsingborg på kvällen den 4 oktober. På mannens begäran hade kvinnan med sig 5 500 kronor i kontanter som en handpenning.

Läs även: Kvinna våldtagen på väg hem från tunnelbanan: Polisen vill ha tips – lämnar inget signalement

Men istället för att visa en lägenhet körde mannen ut kvinnan till en plats söder om Åstorp där han slet ut henne ur bilen och drog en plastpåse över hennes huvud.

Kvinnan försökte ta sig tillbaka in i bilen men drogs ut igen, där hon misshandlades med en hammare och utsattes för en grov våldtäkt innan mannen rånade henne på handpenningen och lämnade platsen.

Ur stämningsansökan:

”Våldet har därvid i ett första skede bestått i att den misstänkte på platsen tagit tag i brottsoffrets arm och dragit ut henne ur bilen, dragit en plastpåse över hennes huvud och tagit ett fast grepp om henne hals.

Han har därefter, efter att han dragit eller på annat sätt fått ner målsäganden på marken, satt sig gränsle över henne och fortsatt, samtidigt som påsen fortfarande var neddragen över målsägandens huvud, med ena handen hållit ett fast grepp om hennes hals och med andra handen hållit för hennes näsa och mun, med följd att hon inte kunde andas. Vidare har han utdelat i vart fall ett kraftigt slag som träffade brottsoffret på kinden.

Efter att kvinnan, i syfte att försöka ta sig från platsen, lyckats ta sig till och sätta sig i bilen, har den misstänkte på nytt dragit ut kvinnan ur bilen och ner på marken, satt sig gränsle över henne och slagit henne upprepade gånger med en hammare på kroppen.”

Läs även: Kvinna rånad och våldtagen på camping i Västerås

Kvinnan hittades av en yngre man som larmade polis. Polishundar hittade plastpåsen kvinnan fått över huvudet och en läskburk med mannens fingeravtryck. Mannens DNA hittades även under kvinnans naglar.

Mannen anhölls i sin frånvaro, och greps och häktades den 15 oktober. Mannen nekar till brott, men ett av vittnena mot honom är hans fru, som berättat att han kom hem på kvällen den 4 oktober med sår i ansiktet och en större summa kontanter.

Enligt åklagaren var våldet kvinnan utsattes för ”av särskilt allvarligt slag”. Bedöms våldtäkten som grov kan mannen dömas till mellan fyra och tio års fängelse.

Läs även: Avsnoppad: Våldtäktsman fick penis avskuren av offrets make

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag