Demonstrerade sitt missnöje med vräkningar – attackerade polisen med bin

Bild: Longmeadow Police Department
  • Fredag 21 okt 2022 2022-10-21
E-post 61

När polisen i  Longmeadow, Massachusetts, skulle genomföra en vräkning fick de en obehaglig överraskning. En kvinna släppte nämligen ut bin som hon retade upp så att de attackerade poliserna, rapporterar Boston 25 News.

På morgonen onsdagen den 12 oktober assisterade polisen vid en vräkning i Longmeadow, Massachusetts, då Rorie Susan Woods, 55, dök upp på platsen med sin SUV, där hon hade bikupor på flaket.

En polis försökte hindra henne från att släppa ut bina, men drog sig tillbaka när bina kom ut ur kupan. Woods kunde då dra ut en av bikupans ramar som hon slog sönder, vilket gjorde bina aggressiva.

Woods skyddade sig själv genom att sätta på sig en biodlardräkt, och bar sedan bikupan mot ingången till bostaden i ett försök att stoppa vräkningen, som polisen försökt få till i två års tid.

Flera poliser och förbipasserande blev stuckna av de uppretade bina, och Woods greps som misstänkt för flera fall av misshandel.

– Vi förbereder oss alltid för protester när det handlar om vräkningar, men de allra flesta som protesterar förstår att vi bara gör vår plikt enligt delstatens lagar, och uppskattar att vi gör vid vi kan för att hjälpa de som vräks med allt de behöver från mat och temporärt boende till mer långvariga lösningar, arbetstillfällen och behandlingar för mental ohälsa och missbruk, säger Sheriff Nick Cocchi till Boston 25 News.

– Men den här kvinnan kom hit och riskerade liv då flera av våra medarbetare är allergiska mot bistick. Vi hade en medarbetare som fick åka till sjukhus. Han klarade sig lyckligtvis, annars hade hon åtalats för dråp.

– Jag stödjer människors rätt till fredliga protester men när du går över gränsen och utsätter min personal och allmänheten för fara, då lovar jag att du blir gripen.

Läs även: Gröna kvinnor till attack under våldsvåg i tunnelbana

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag