SMHI vädervarnar: Nu kommer snön till södra Sverige

Snökaos väntas i södra Sverige. Foto: Stefan Reinerdahl samt faksimil smhi.se
  • Lördag 26 Dec 2015 2015-12-26
E-post 0

SVERIGE På söndag väntas ett rejält snöfall i södra Sverige och myndigheten SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning av det kommande vädret. De väntade snömängderna kan lokalt bli så mycket som 15 centimeter.

Sent på lördagen och under söndagen väntas ett snöoväder dra fram över södra Sverige och myndigheten SMHI har utfärdat en klass 1 varning för södra Sverige, i princip från Stockholm och söderut. Den väntade snömängden är 5 centimeter men kan lokalt bli så mycket som 15 centimeter varnar myndigheten. Samtidigt väntas kulingvindar i stora delar av Östersjön och i Öresund varnas för högt vattenstånd.

Polisen varnar för väglaget

Tidningen Aftonbladet har talat med polisen som i sin tur varnar för kommande besvärligt väglag. Detta samtidigt som många julfirare väntas bege sig ut på vägarna för att åka hem efter julhelgen.

– Vi räknar med att antalet fordon kommer att bli störst i morgon, men en hel del folk kommer säkert att röra sig hemåt redan under dagen, säger Björn Engblom, vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland till Aftonbladet.

Polisen har sedan tidigare publicerat en varning för vinterväglaget på sin hemsida. Där berättar polisens trafikstrateg Ursula Eriksson att det är viktigt att vara ute i god tid och inte vara stressad i trafiken.

– För att undvika en olycka så gäller det att anpassa hastigheten till väglaget och att ha gott om tid så att man inte blir stressad, säger hon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag