SNUBBEL-TRUBBEL: Biden ramlade tre gånger när han skulle gå planet

Joe Biden Foto: Twitter
  • Lördag 20 mar 2021 2021-03-20
E-post 574

USA President Joe Biden ramlade inte bara en gång i trapporna upp till Air Force One utan tre gånger på fredagen.

TV-klippet längst ner i artikeln.

Den 78-årige Biden sprintade med lätta steg uppför trappan till presidentplanet Air Force One men föll först en gång, sedan en gång till, och till sist ytterligare en gång. Biden tog sig sedan för egen maskin upp och gjorde en honnör innan han gick in i planet.

Vita Huset har skyllt Bidens ramlande på att det blåste.

– Det var rätt blåsigt utomhus. Det är väldigt blåsigt. Jag ramlade nästan också när jag gick uppför trappan, säger Karine Jean-Pierre, biträdande pressekreterare, till New York Post.

Joe Biden fick inga skador av fallet rapporterar Kate Bedingfield, Vita Husets kommunikationschef.

 

Flera konservativa debattörer har efter Joe Bidens fall påmint om tidigare rapportering kring Donald Trump och när han gick med försiktiga steg nerför en ramp vid ett tal. Något som fick New York Times att ifrågasätta Trumps hälsa och ålder. Donald Trump är yngre än Joe Biden.

Redan 2017 spekulerade även svensk media, Aftonbladets Wolfgang Hansson, i att Donald Trump skulle avsättas i förtid genom det 25:e tillägget i den amerikanska konstitutionen.

Det 25:e tillägget möjliggör att vicepresident och kabinett kan förklara presidenten oförmögen att sköta sitt uppdrag och tillfälligt ta ifrån denne sina befogenheter. Det är något som kan användas om en president hamnar i svår sjukdom.

 

Se klippet på Joe Biden:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag