S-politiker fuskade på demokratikurs: Avstängd från Göteborgs universitet

Foto: Nahid V/Socialdemokraterna
Foto: Nahid V/Socialdemokraterna
  • Tisdag 8 aug 2017 2017-08-08
E-post 161

GÖTEBORG En socialdemokratisk kommunpolitiker i Göteborg är avstängd från alla studier på Göteborgs universitet efter att ha fällts av skolan för fusk i en demokratikurs. Politikern Alma Handzar sitter på många tunga uppdrag inom socialdemokraterna i Göteborg och har tidigare representerat partiet i utbildningsfrågor i kommunfullmäktige.

Den socialdemokratiska kommunpolitikern i Göteborg, Alma Handzar, är avstängd från samtliga studier på Göteborgs Universitet efter att ha fällts av universitetets disciplinnämnd för fusk, det uppger Expressen.

Handzar erhåller flera förtroendeuppdrag för socialdemokraterna, bland annat är hon kommunfullmäktigeledamot i Göteborg, sitter i Angereds stadsdelsnämnd och ingår i partiets distriktsstyrelse.

Handzar studerar på Göteborgs universitet vid sidan av politiken och det var hennes hemtenta i kursen ”Demokrati i teori och praktik” som fälldes för fusk av Göteborgs universitets disciplinnämnd. Enligt disciplinnämnden har Handzar försökt vilseleda genom att presentera någon annans text som sin egen. Nämnden påpekar att delar av hennes hemtenta har slående likheter med vad en annan student lämnat in tidigare.

Under kommunfullmäktiges budgetdebatter har Handzar tidigare talat om utbildning åt barn och unga.

Enligt Handzar handlade det helt enkelt om ett slarvfel där hon efter 24 timmars tentaskrivande råkade skicka in ett arbetsdokument istället för den slutgiltiga versionen av tentan.

– I och med att det skickades in blir det plagiat. Självklart förstår jag att Disciplinnämnden reagerar och det ska de ju göra. Men det var verkligen inte min avsikt och jag har aldrig varit med om det tidigare, säger Alma Handzar, till Expressen.

Beslutet om att stänga av Handzar fattades den 2 juni och beslutet gäller från den 28 augusti till den 9 oktober. Under tiden får hon inte delta i undervisningen, laborationer eller något som helst arbete inom ramen för Göteborgs universitet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag