Somalier rånade 7-Eleven – veckor efter dom för gruppvåldtäkt mot minderårig flicka

Genrebild.
  • Tisdag 31 jul 2018 2018-07-31
E-post 3649

STOCKHOLM En 7-Eleven butik i Stockholm rånades av en somalier som tidigare dömts för en brutal gruppvåldtäkt mot en minderårig flicka. Somaliern uppges vara 17 år och döms därför till ungdomsvård som straff för sitt brott.

En somalier som uppges vara 17 år släpptes av tingsrätten i Västerås efter att ha gruppvåldtagit en minderårig flicka tills hennes underliv sprack. Nu har mannen dömts för ett knivrån mot en 7-Eleven i Stockholm, något som Fria Tider var först med att uppmärksamma.

Den 25 maj slog mannen till mot 7-Eleven tillsammans med en annan afrikan. Den ene hoppade över disken i butiken för att hota kassörskan med en kniv. De två männen fick med sig kassaskåpet som innehöll 7200 kronor i kontant och cigarettet till ett okänt värde.

Den 17-åriga somaliern döms till ungdomsvård av Södertörns tingsrätt eftersom han är minderårig. Enligt tingsrätten skulle straffet landat på fängelse i ett år och sex månader om mannen dömts som en vuxen person. Eftersom han har svenskt medborgarskap kan han inte utvisas.

Somaliern har tidigare dömts för en brutal gruppvåldtäkt mot en minderårig flicka i Västerås. Han och två andra somalier våldtog flickan i omgångar tills hennes underliv sprack. Somalierna filmade även våldtäkten och spred filmen bland sina kompisar.

LÄS ÄVEN: Tre somalier som våldtog 13-årig flicka döms till ungdomsvård och slipper utvisning – två tidigare dömda för rån

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag