Son till chef i Falu kommun fick lön av skattebetalarna i 14 år – jobbade inte

Foto: Calle Eklund/Wikipedia
  • Tisdag 9 okt 2018 2018-10-09
E-post 241

FALU I 14 års tid fick sonen till den dåvarande enhetschefen inom Falu kommun lön utbetalad till sig. Detta trots att sonen inte faktiskt jobbade för pengarna.

Den avskedade enhetschefen inom Falu kommuns verksamhet hade anställt sin son sedan 2004. I 14 år fick sonen lön av kommunen, utan att ha jobbat, det avslöjar SVT Nyheter.

Falu kommun har polisanmält den tidigare chefen inom kommun och det misstänkte bedrägeriet ska ha påbörjats för redan 14 år sedan. Det är inte helt klart än hur hög lön sonen fick men det rör sig om stora summor pengar som betalats ut.

– I det här läget vill vi inte kommentera någonting utan hänvisar till att det pågår en förundersökning för att ta reda på vad som skett och om det har skett på det vis som vi bedömer det. Men det är polisens sak nu, säger Kjell Nyström, tillförordnad kommundirektör i Falu kommun, till SVT Nyheter.

Enhetschefen och sonen avskedades i slutet av september 2018. Den tidigare enhetschefen misstänks för trolöshet mot huvudman och sonen misstänks för bedrägeri samt medhjälp till trolöshet mot huvudman.

LÄS ÄVEN: Sparkad kommunchef får 2,5 miljoner kronor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag