Sonesson (M) kandiderar till riksdagen: ”Reinfeldtpolitiken hade jag inte mycket till övers för”

Christian Sonesson (M). Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 30 aug 2021 2021-08-30
E-post

STAFFANSTORP Ordföranden för kommunstyrelsen i Staffanstorp Christian Sonesson (M) kandiderar till riksdagen i nästa års val. Medlemmar av Moderaterna som bor i valkretsen Södra Skåne kan rösta på Sonesson i Moderaternas provval, och Sonesson säger att hans hjärtefrågor är migration och brottsbekämpning, där han tycker att partiet svängt sedan Reinfeldt-åren.

Christian Sonesson, kommunalråd och ordförande för kommunstyrelsen i Staffanstorp (M), kandiderar till Sveriges riksdag i nästa års val. Det meddelar Sonesson själv på sin Facebook-sida.

”Du som bor i valkretsen Skåne Södra och är medlm i Moderaterna kan nu rösta på mig och de andra kandidaterna i det interna provvalet” skriver Sonesson i inlägget.

”Sverige kan betydligt bättre, men tyvärr har det nuvarande politiska ledarskapet fört vårt land i fel riktning. Sverige toppar rankinglistor som är allt annat än smickrande. Det skjuts mer än någonsin i vårt land och nu drabbar våldet inte enbart kriminella längre, utan även vanliga oskyldiga. Barn skjuts, poliser mördas, näringsidkare utpressas och vittnen hotas” skriver Sonesson på Moderaternas hemsida för provvalet och fortsätter: ”Efter snart 12 år som kommunalråd så har jag sett många brister i statsapparaten därför kandiderar jag till riksdagen”.

Sonesson säger till Bulletin att partiet efter Reinfeldt-åren ”nyktrat till” i hans hjärtefrågor migration och brottsbekämpning.

– Reinfeldtpolitiken hade jag inte mycket till övers för. Men det har gått i en annan riktning sista tiden, men jag tycker att man behöver ta stegen fullt ut, säger Sonesson till Bulletin och fortsätter:

– Jag anser att migrationspolitiken och rättspolitiken har havererat i hela landet. Och det är just på det området jag hoppas att kunna bidra till stor förändring.

Läs även: ”Finns en ganska stor tyst andel inom partiet som tycker som jag”: Christian Sonesson (M) om samarbete med SD

Även Henrik Sundström, som fick näst flest personröster av Moderaternas kandidater i EU-valet, kandiderar i Moderaternas provval till riksdagen.

”I snart två decennier har jag som advokat arbetat med brottmål och migrationsfall. Det jag hört, sett och upplevt där har format mig till att se att den bild vi har i Sverige av migration inte stämmer. Viktiga områden som gränskontroller, lagstiftning och identitetskontroll fungerar inte. Vikten av internationell samverkan är överordnad och ytterst viktig” skriver Sundström som kandiderar i valkretsen Västra Götaland Norra.

Läs även: Sonessons (M) lösning: ”Återvandring av ej integrerade”

Läs även: Sonesson: ”Moderaterna och Sverige måste alltid se till sina medborgare först”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag