Sparkad kvinna besviken på Romson – Tvingades agera mångkulturellt alibi åt Mp

Vice statsminister och miljöminister Åsa Romson (Mp). Foto: Jakob Bergman / Nyheter Idag
  • Torsdag 5 mar 2015 2015-03-05
E-post 617

STOCKHOLM Tidningen Expressens stjärnreporter Niklas Svensson avslöjar idag nya detaljer om kvinnan som sparkades från ett toppjobb i Miljöpartiet – bara dagar efter hon blev anställd. Nu avslöjar Expressen att kvinnan fick agera mångkulturellt alibi.

Efter valrörelsen blev en kvinna i Miljöpartiet lovad ett toppjobb som pressekreterare åt utbildningsminister Gustav Fridolin, efter att ha tackat nej till ett barnvaktsjobb. Arbetet som pressekreterare blev kortvarigt efter att kvinnan betraktas som säkerhetsrisk, rapporterar stjärnreportern Niklas SvenssonExpressen.

Skulle framhäva sitt ”mångkulturella utseende”

Kvinnan är missnöjd med beskedet om att förlora arbetet och nu stämmer hon regeringskansliet. Enligt sms som Expressen tagit del av har kvinnan förklarat för Åsa Romson att hon är besviken på språkrören i partiet – alltså på Romson och Fridolin. Av flera orsaker har kvinnan med bakgrund i detta känt sig kränkt och Expressen har publicerat delar ur en stämningsansökan där det står att kvinnan ska framhäva sitt ”mångkulturella utseende”.

”XX kände sig kränkt av att hon blev tillfrågad att kontakta män av afrikanskt ursprung, men för att tillmötesgå partiet gjorde hon som de önskade. Hennes överordnade och partikollegor hade inte själva några större nätverk av människor från olika etniciteter”, står det i stämningsansökan enligt tidningen Expressen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag