Spårvagnar i Göteborg utsattes för stenkastning

Foto: Göteborgs spårvägar/pressbild
Foto: Göteborgs spårvägar/pressbild
  • Tisdag 8 aug 2017 2017-08-08
E-post 13

GÖTEBORG Minst två spårvagnar utsattes för stenkastning i Göteborgsförorten Hjällbo under tisdagseftermiddagen. Det skriver polisen på sin hemsida.

Polisen fick larm om stenkastningen vid kvart över fyra-tiden. Minst två spårvagnar hade då utsatts för stenkastning i Hjällbo strax innan tunneln mot Hammarkullen.

Enligt Västtrafik, som har hand om spårvagnstrafiken, krossades eller skadades en ruta av stenkastningen. Eventuellt ska det finnas skador på ytterligare en spårvagn, men ingen människa ska ha skadats av stenkastningen.

Spårvagnstrafiken stängdes av i väntan på att tunneln skulle sökas igenom, men polisen lyckades inte få tag på den eller de som kastat stenarna. En dryg halvtimme senare öppnade sträckan för trafik igen, dock med reducerad hastighet.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse med anledning av stenkastningen. Polisen skriver också att man inte haft möjlighet att undersöka de skadade spårvagnarna då de hann lämna platsen innan polisen anlände.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag