Sportreporterns attack på Ebba Busch: ”De mänskliga krypen”

Foto: Twitter/Nyheter Idag
  • Lördag 6 mar 2021 2021-03-06
E-post 764

VARBERG Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch liknas vid ett ”mänskligt kryp” i en sportkrönika av Varbergs-Postens sportjournalist Micael Andersson. Han skriver om Buschs köp av hus från en privatperson och ifrågasätter hennes kristna tro. ”De mänskliga krypen som har en bakgrund i den högerkristna rörelsen Livets Ord är inte roliga att ha att göra med”, skriver Andersson.

Det är i en sportkrönika den 3 mars som Varbergs-Postens Micael Andersson går till attack på Ebba Busch, något som Twitterdebattören ”Malin Lundgren” var först att uppmärksamma.

Micael Anderssons krönika handlar om coronavaccinering, handboll, stundande vårpremiär för fotboll – och Ebba Busch.

Anderssons ”ingång” är Buschs kristna tro som han ifrågasätter.

”Ingen talar om de gamla på allvar. Det är det egna som går först. Så kallat kristna politiker går in i offentliga bråk med en gammal farbror om ett hus”, skriver Andersson.

Han fortsätter med att kalla Ebba Busch för ett ”mänskligt kryp” och koppla henne till frikyrkoförsamlingen Livets Ord som han kallar en ”sekt” (Busch gick i Livets Ords grundskola).

”De mänskliga krypen som har en bakgrund i den högerkristna sekten Livets Ord är inte roliga att ha att göra med. Vett och förstånd existerar inte i deras värld. Ändå tilllåter samhället fortfarande religiösa friskolor”, skriver Andersson.

Nyheter Idag har sökt Micael Andersson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag