Sprängattentat vid förskola i Stockholm inatt

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 2 okt 2017 2017-10-02
E-post 507

STOCKHOLM Någonting har detonerat vid en förskola i Stockholm inatt. Explosionen var så kraftig att det slog hål på en dörr och lämnade skador i taket utanför dörren samt i dörrkarmen. Det bekräftar Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström för Nyheter Idag.

Klockan 00.49 natten mot måndagen larmas polis och räddningstjänst till en förskola på Pepparkaksgränd i Sköndal i södra Stockholm. Där har någonting exploderat vid förskolan och lämnat ett hål i en dörr. Även glasrutor konstateras vara krossade. Under morgonen har platsen varit avspärrad och polisens tekniker har undersökt skadorna.

– Smällen var så pass kraftig att det finns skador i taket utanför dörren samt i karmen runt dörren, säger polisens presstalesman Lars Byström till Nyheter Idag.

Men vad det är som exploderat kan inte polisen svara på. Även om Byström kände till sådana omständigheter är det inte säkert att det är något han vill gå ut med, förklarar han.

– Eventuella fynd, om det hittas något, är inget vi kommenterar i nuläget. Det kan finnas ett visst intresse att inte berätta om det har gjorts eventuella fynd.

– När teknikerna är klara med sin slutgiltiga bedömning, då kan vi ha en uppfattning. Sen är det inte säkert att vi berättar vad de kommer fram till.

Det finns inga uppgifter om att någon har skadats i samband med explosionen, berättar polisen på sin hemsida. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse och skadegörelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag