Staffanstorp släpper reklamfilm: ”Som resten av Sverige också borde vara”

Foto: Skärmdump från Staffanstorps film
  • Måndag 11 Nov 2019 2019-11-11
E-post 1139

STAFFANSTORP På måndagen släppte Staffanstorp en informationsfilm där man välkomnar folk att flytta till kommunen. ”Staffanstorp, så som resten av Sverige också borde vara”, lyder kommunens nya slogan.

– Vi har legat lite efter när det gäller marknadsföringen av kommunen och det här är ett led i en bredare satsning, säger kommundirektör Per Almström.

– Staffanstorp är en kommun där vi månar om varandra. Det är också en kommun där vi sätter frågan om trygghet och säkerhet högt. Man ska känna sig trygg i Staffanstorp.

Under de senaste åren har Staffanstorp fått uppmärksamhet i medierna för sin tuffa hållning i frågor som rör invandring och lag och ordning. Till exempel har man beslutat att neka IS-återvändare stöd från kommunen.

I inledningen av informationsfilmen går en mor och en dotter genom en dyster storstadsmiljö och blir trakasserade av ett gäng.

– Det finns i dag en otrygghet i samhället och Staffanstorp arbetar aktivt med att se till att våra kommuninvånare och andra ska känna sig trygga i vår kommun, säger Per Almström.

– Vi ser nu att det kommer en stark inflyttning från andra kommuner här runt omkring, framför allt av barnfamiljer. Här kan man släppa ut barnen och vara trygg med att det inte händer någonting.

Med informationsfilmen lanserar man också en ny slogan: ”Staffanstorp, så som resten av Sverige också borde vara.”

– Det är någonting vi har sagt internt här i rådhuset ganska länge, men vi har inte satt det på pränt tidigare, berättar Per Almström.

Hur många Lejon får filmen i betyg?
2497 röster (se resultat)
Hjälp oss att bli ännu bättre

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen?

Över en halv miljon läser Nyheter Idag varje månad. Men bara några tusen prenumererar.

Du kan göra skillnad. Ge någon du gillar, eller dig själv, en prenumeration.

Då kan vi fortsätta granska, intervjua och göra reportage som sticker ut.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden. Då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag