Stal bil med barn i – slogs ihjäl av pappan

Genrebild. Foto: Scott Davidson (CC BY 2.0)
  • Fredag 12 jul 2019 2019-07-12
E-post 1430

PHILADELPHIA En man har slagit ihjäl en tjuv som stal en bil som hans barn satt kvar i. Pappan sprang efter bilen och hann ikapp den när den fastnade i trafiken, där tjuven drogs ut ur bilen och misshandlades till döds.

Det hela började vid 21-tiden med att en 25-årig kvinna parkerade sin Hundai utanför en pizzeria där hon gick in för att prata med sin pojkvän. Kvar i bilen satt kvinnans tre barn, av vilka pojkvännen är far till två av dem.

Då tog en 54-årig tjuv chansen att köra iväg med bilen, där barnen fortfarande satt kvar. Pappan sprang efter bilen som fastnade i trafiken efter ett halvt kvarter.

Läs även: ”Ensam hemma” i verkligheten – 11-åring med machete jagade bort inbrottstjuvar

Pappan drog då ut tjuven ur bilen och började misshandla honom. Även förbipasserande deltog i misshandeln, rapporterar NBC Philadelphia. 

När sjukvårdare kom till platsen var tjuven medvetslös. Han transporterades till Temple University Hospital där han dödförklarades klockan 22.05.

Barnens föräldrar förhörs av polis och uppges vara samarbetsvilliga. Mordutredare och åklagare ska nu avgöra om mannen kommer åtalas.

De tre barnen, som är i åldrarna sju månader, ett och ett halvt år samt fem år, har tagits omhand av släktingar.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag