Statsministerns attack på L: ”Hoppat ner i det blåbruna havet”

Pehrson (L) och Andersson (S). Bild: Pressbild L / Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 10 aug 2022 2022-08-10
E-post 342

Statsminister Magdalena Andersson går till hårt angrepp mot Liberalerna i en intervju med Aftonbladet. Enligt Andersson ägnar sig L åt ”falsk marknadsföring” genom att ”låtsas att de är emot Sverigedemokraterna” samtidigt som de stödjer en blågul regering.

– De sysslar med någon slags falsk marknadsföring. De försöker låtsas att de är emot Sverigedemokraterna, men faktum är att de går till val på att samarbeta med SD. De vill att SD ska ha avgörande inflytande och makt i Sverige, säger hon till tidningen.

Läs även: Blågult majoritet i Demoskop trots MP över spärren

Andersson menar att styrkeförhållandena mellan SD och L i opinionen innebär att SD kommer få ett betydligt större inflytande än L över en eventuell blågul regering.

– Om det blir en högerkonservativ regering är det bara att titta på balansen mellan partierna. På en liberal minister får man fem sverigedemokratiska ministrar. Det är ju enkel matematik, fem sverigedemokrater är fler än en liberal.

– De har hoppat ner i det blåbruna havet, och då är de bara en liten liberal droppe i det havet.

Liberalernas partiledare Johan Pehrson skriver i et mejl till Aftonbladet att han är ”van vid Socialdemokraternas smutskastning”.

”Jag är van vid Socialdemokraternas smutskastning och minns inte minst när Morgan Johansson kallade oss rasister för vårt förslag om språkkrav vid medborgarskap. Jag vill inte ge mig in i Magdalena Anderssons gyttjebrottning, jag tror att det är fler än jag som skulle uppleva det som obehagligt” skriver Pehrson.

Läs även: Stor blågul majoritet i DN/Ipsos – ETC–reporter kan ha orsakat högerseger

Läs även: L över spärren i Aftonbladet/Demoskop – blågul seger inom räckhåll

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag