Stefan Löfven: ”Det går inte att garantera att det aldrig kommer hända”

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 7 apr 2017 2017-04-07
E-post 239

STOCKHOLM – Ni kan inte kuva oss, ni kan inte styra våra liv, ni kan aldrig någonsin vinna, säger Stefan Löfven vid en pressträff under fredagskvällen med anledningen av terrordådet under eftermiddagen där fyra dödades och femton skadades efter att ha blivit nermejade av en lastbil. 

LÄS ÄVEN: Terrorattack i centrala Stockholm – Flera döda

Vid halv-tiotiden under fredagskvällen håller Stefan Löfven pressträff med anledning av terrordåden i Stockholm. Hans första tanke när han fick höra om dåden ska ha varit att det är hemskt att oskyldiga drabbats.

– Jag tänkte på människor som bor i Stockholm stad. Det känns så fruktansvärt när det händer. Oskyldiga människor drabbas.

VIDEO: Här flyr de i panik – Sekunderna efter terrordådet

Enligt Löfven är det viktigt att människor fortsätter att leva sina liv precis som vanligt eftersom han menar att terrorister vill att vi ska ändra på vårt sätt att leva.

Löfven var reserverad i sitt svar på frågan om huruvida man kommer vidta några särskilda politiska beslut med anledning av attacken.

– Nu är det väldigt tidigt, låt oss först se utredningen, materialet, undersökningen och därefter dra politiska konsekvenser.

Statsministern betonade även att regeringen, polisen och SÄPO nu gör allt för att människor ska känna sig säkra, men menade ändå att man aldrig kan vara helt säker från terror.

– Det går inte att garantera att det aldrig kommer hända

Det är oklart om Stefan Löfven kommer besöka socialdemokraternas partikongress i helgen. Under pressträffen förklarade han att hans uppgifter i partiet är underordnade hans uppdrag som statsminister.

– Jag är först och främst landets statsminister.

Löfven berömde också de svenskar som under dagen bistått varandra i nöd bland annat genom att öppna sina hem för människor som nu är strandsatta i huvudstaden.

Till personen eller personerna ansvariga för att genomfört dåden under fredagen hade Löfven ett budskap.

– Ni kan inte kuva oss, ni kan inte styra våra liv, ni kan aldrig någonsin vinna!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag