Stenevis uppmaning till publiken: ”Ni kan klappa här”

Bild: Skärmdump SVT Play
  • Torsdag 29 jun 2023 2023-06-29
E-post

Under Märta Stenevis Almedalstal kom publikens applåder inte alltid spontant. Då valde Miljöpartiets språkrör att tag i saken på egen hand.
– Ni kan klappa här, sade hon till åhörarna.

Just nu pågår Almedalsveckan på Gotland där Sveriges ledande politiker håller tal.

På onsdagkvällen var det Märta Stenevis tur att inta den stora scenen i Visby. Då passade hon bland annat på att kritisera regeringen för vad hon anser vara en bristande klimatpolitik.

– Helt klart är att på bara ett halvår har Sverige gått från att vara en del av lösningen, till en del av problemet. För regeringens politik kommer förvärra och spä på klimatförändringarna, sade hon bland annat i talet.

Läs även: Så tänker MP knäcka gängen: Slå mot felaktiga bygglov

Emellanåt fick Stenevi applåder från åhörarna och partikamraterna. Men det var inte alltid som publiken hängde med i svängarna. Vid ett tillfälle kände sig språkröret nödgat att uppmana publiken till aktion.

– Ni kan klappa här, sade Stenevi till åhörarna, varpå hon senare tackade för de frammanade applåderna.

– Ni får lite hjälp på traven ibland, tillade hon.

Stenevis uppmaning uppmärksammas av bland andra Teodor Koistinen på Twitter.

Stenevis uppmärksammas också för hur hon efter Almedalstalet anklagade KD-ledaren Ebba Busch för ”Vit makt-retorik”. Detta i en utfrågning med Expressens Viktor Barth-Kron där hon ombads välja mellan Ulf Kristersson och Ebba Busch, varpå MP-språkröret valde Busch.

VBK: Varför?

– Därför att jag ändå vill tro att under all den där amerikanska söderhögern vit makt-retoriken så gömmer det sig fortfarande en liten tjej som precis som jag gick i söndagsskola hela uppväxten och som därmed också fattar vad kristna värderingar handlar om.

Läs även: Märta Stenevi rasar när S tar åt sig äran för nya migrationspolitiken

Läs även: Stenevi (MP): ”Jag tillhör en klan”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag