Stenkastande ungdomar attackerade väktare

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 4 maj 2020 2020-05-04
E-post 1111

UDDEVALLA På söndagskvällen ryckte en väktare ut på ett inbrottslarm på en skola i Uddevalla. På plats utsattes väktaren för stenkastning av ett gäng ungdomar.

Det var på Dalabergsskolan i Uddevalla som larmet gick klockan 22.51. En väktare skickades till platsen och utsattes vid ankomst för stenkastning av ett tiotal ungdomar.

Väktaren, oklart om det var en man eller kvinna, gick aldrig ur bilen och blev således inte träffad.

– Jag har inga uppgifter om skador på bilen men har de kastat sten mot den bör det väl ha blivit någon form av skador, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Väktaren åkte därifrån och larmade polisen, men när poliserna kom fram var ungdomarna borta. Det visade sig att ett fönster på skolan hade krossats och ärendet rubriceras som skadegörelse.

På frågan om signalement svarar Peter Adlersson att han inte har någon sådan information att lämna ut. Så vitt han vet finns det ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

Uppdatering 08.15:

Lars Ström på Uddevallapolisen uppger att utredningen har lagts ned.

– Det finns inget att gå på där, säger han.

Läs även: AFA klottrade på Svenonius bostad

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag