Stjärnproducenten ”tycker det är skoj” att daska kvinnor på rumpan: ”Emot att skrämmas till att bli en asexuell socialdemokrat”

Foto: Faksimil Twitter
  • Fredag 27 okt 2017 2017-10-27
E-post 224

DANMARK Den danska stjänproducenten Peter Aalbaek Jensen daskar sina anställda på rumpan för att han tycker att det är skoj. Han vägrar ändra sin attityd till sina medarbetare eftersom han inte vill riskera att ändra politisk uppfattning.
– Nej, jag är helt emot att skrämmas till att bli en asexuell socialdemokrat, säger han. 

Den danska stjärnproducenten Peter Aalbaek Jensen, tidigare vd för filmbolaget Zentropa och även tidigare producent till Lars von Trier kritiseras för sexistiskt beteende.

SVT uppger att Aalbaek Jensen ”bjöd” en praktikant på Zentropa på en prostituerad människa efter en god insats på filmfestivalen i Cannes.

I samband med kampanjen #MeToo har Zentropas företagsklimat återigen hamnat i medieljuset. Bland annat har den danska filmkritikern Nanna Frank Rasmussen, anställd på Jyllands-Posten, sagt att Peter Aalbaek Jensen ska ha tagit henne på brösten och smiskat henne på rumpan.

När Sveriges Statliga Television konfronterar dansken berättar han bland annat hur han behandlar sina anställda och varför.

Han får bland annat frågan om han brukar daska sina anställda i rumpan.

– Ja, det gör jag gärna, säger Peter Aalbæk Jensen till SVT:s kulturnyheter.

Som förklaring uppger Aalbaek Jensen ”för det är skoj”. Han tycker att hans anställda ska daska tillbaka eller säga ”nej tack” om de inte tycker det är lika skoj som han själv.

Han vill inte ändra sin attityd mot sina medarbetare, eftersom han inte vill riskera att bli en asexuell socialdemokrat. Han tycker också att det råder en slags stasi-stämning i att anklagas för något man ska ha gjort tidigare.

– Nej, jag är helt emot att skrämmas till att bli en asexuell socialdemokrat. Jag är emot det den här tribunalen mot folk 20 år efteråt. Jag minns inte vad som hände. Det blir Stasi-aktig stämning om det är tillåtet att komma med uppgifter man inte kan opponera sig mot. 

Medarbetare till Aalbaek Jensen uppger för GP att man kommer instifta en uppförandekod under inspelningen av Lars von Triers ”The house Jack built” – där Aalbaek Jensen är producent.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag