Stockholms stad miljonsatsar på HBTQ-kampanj för skolbarn

Foto: CC Greenmelinda / Flickr
  • Torsdag 27 aug 2015 2015-08-27
E-post 1164

Stockholms stad har meddelat att man har öronmärkt åtta miljoner kronor för att finansiera särskilda HBTQ-lektioner i grund- och gymnasieskolor. Projektet är ett försök att främja och bredda acceptansen för lesbiska, homosexuella, bisexuella och transsexuella elever.

Den som tagit initiativet till projektet heter Gita Nabavi, och är taleskvinna för partiet Feministiskt initiativ. I en intervju med SVT berättade hon mer om varför hon och partiet ser ett behov av denna satsning.

– HBTQ-elever är föremål för mer våld och hot än andra studenter. De lider också oftare av ohälsa så därför är det viktigt att vi tar itu med dessa frågor i skolan.

Programmet, som är tänkt att starta 2016, är en del av en större satsning för att öka den allmänna medvetenheten om HBTQ-frågor.

– Det här är ett långsiktigt arbete och det är därför det är viktigt att vi arbetar strategiskt med dessa frågor och att vi inkluderar dem i vårt dagliga arbete, sade Navabi till SVT.

Hon hävdar vidare att inlärandet av normer börjar tidigt i livet och att skolan har därför en stor roll att spela när det gäller att forma dem. Programmet kommer att utvecklas i samarbete med RFSL, den nationella organisationen för homosexuellas rättigheter.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag