Stökigt med protesterande tiggare utanför stadshuset i Malmö

Här närvarar polisen vid en protest utanför stadshuset i Malmö. Foto: Faksimil ur Facebookvideo
  • Onsdag 4 nov 2015 2015-11-04
E-post 13

MALMÖ Efter att kommunen avhyst en grupp tiggare från en industritomt i centrala Malmö har tiggarna kommit att protestera utanför stadshuset i staden tillsammans med vänsteraktivister. – Området är belamrat av föremål som kommit att samlas där i allt större omfattning. Det handlar om kartonger, lastpallar och annat, säger polisens presstalesman Lars Förstell.

Tidigare i veckan kunde Nyheter Idag berätta att Malmö kommun avhyst en grupp tiggare med hjälp av polishandräckning. Avhysningen var stundtals dramatisk när vänsteraktivister försökte hindra myndigheternas arbete och en person ska enligt ett ögonvittne då blivit påkörd av en ambulans.

Trots att lägret nu är tömt på människor fortsätter protesterna istället utanför stadshuset i Malmö. Till en början meddelade polisen att det var okej med vänsteraktivisternas och tiggarnas protest, men senare har situationen förändrats och myndigheten tvingats ingripa. En orsak uppges vara ordningen på platsen.

– Området är belamrat av föremål som kommit att samlas där i allt större omfattning. Det handlar om kartonger, lastpallar och annat, säger polisens presstalesman Lars Förstell till tidningen Aftonbladet.

I sociala medier berättar människor att även civilklädda poliser ingripit i och runt området vid stadshuset, något som väcker starka känslor. Samtidigt tillåts den allmänna sammankomsten fortsätta under förutsättning att ordning kan upprätthållas. Aftonbladet berättar att polisen kommer fortsätta bevakningen under onsdagkvällen.

Nedan ser du ett videoklipp från platsen utanför stadshuset.

Exklusiva scener från Stadshuset i Malmö!

Posted by Pontus Andersson on Tuesday, November 3, 2015

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag