Stor manifestation i Stockholm: ”Folk tittar varandra i ögonen för en gångs skull”

Foto: Roger Sahlström
  • Söndag 9 apr 2017 2017-04-09
E-post 128

STOCKHOLM Under söndagen samlas tusentals människor i centrala Stockholm för att manifestera efter terrordådet som skakat huvudstaden. Fotografen Roger Sahlström befinner sig på plats och berättar att stämningen är positiv. – Folk kommer med blommor och ler mot varandra, säger han.

Fredagens terrordåd har skakat om Stockholm rejält, inte minst sedan hela innerstaden i praktiken stängdes ner under pågående terrordrama. Nyheten har dominerat i princip alla svenska nyhetsmedier under helgen och polisen arbetar ännu intensivt med utredningen. Samtidigt samlas tusentals människor i centrala Stockholm för att hedra offren under fredagens dåd.

Fotografen Roger Sahlström befinner sig på plats i centrala Stockholm och han berättar att stämningen är förvånansvärt positiv.

– Det är ungefär som att Sverige har vunnit fyra stycken hockey-VM. Alla är glada och positiva. Folk kommer med blommor och folk ler mot varandra. Folk tittar varandra i ögonen för en gångs skull. Det är väldigt annorlunda, säger han.

Bilder från Sergels Torg visar att människor står tätt intill varandra, i praktiken så många det får plats. Några håller även tal, men Sahlström har svårt att uppfatta vem som talar eller vad som sägs.

– Det hålls tal, men vi kommer inte så nära. Det är så fullt så vi kommer inte dit. Ljudet ekar mellan husen, men man hör inte vad som sägs.

Var befinner du dig nu?

– Just nu står jag på Sveavägen, vid Hötorgsskraporna. Det är glatt, soligt och positivt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag