Storbritanniens värsta pedofil mördad i fängelse

Infarten till Full Sutton Prison. Bild: Ian S
  • Tisdag 15 okt 2019 2019-10-15
E-post 1262

Storbritanniens värsta pedofil, 33-årige Richard Huckle, som kan ha våldtagit så många som 200 malaysiska spädbarn och barn och spritt bilder av sina dåd på internet, har mördats i brittiskt fängelse, rapporterar The Guardian.

Huckle arbetade som engelskalärare i fattiga kristna områden i Kuala Lumpur, Malaysias huvudstad, där han kom i kontakt med sina offer.

Han åtalades för 91 brott men utredare tror att det verkliga antalet offer var betydligt fler, då de hittat ”poängtabeller” på hans dator där Huckle tilldelade sig själv poäng för att ha våldtagit 191 pojkar och flickor.

Läs även: Pedofilmiljardär hittad död i häktet

Huckles brottsliga bana inleddes när han var 19 år gammal och reste i Sydostasien. Han greps på Gatwicks flygplats när han kom hem till Storbritannien över jul 2014 efter att australiensisk polis kartlagt en annan pedofil som drev en pedofilsida på dark web, där Huckle var en flitig användare.

Enligt Sky News arbetade Huckle när han greps på en handbok för pedofiler där de skulle lära sig att begå övergrepp och komma undan med det.

Inledningsvis förnekade Huckle brott men erkände med tiden 71 brott. Han dömdes till 22 livstidsdomar och skulle avtjäna minst 25 år.

Läs även: Skolpedofil i Lycksele åtalas – förgrep sig på småpojkar under elva års tid

Huckle hittades död i Full Sutton prison i North Yorkshire på söndagen.

– Polisen jobbar med kriminalvården för att utreda en interns död, och vi behandlar för närvarande dödsfallet som misstänkt, säger en talesperson för polisen.

Kriminalvården kan bekräfta den dödes identitet men vill inte kommentera en pågående utredning. Men enligt källor till The Guardian ska Huckles död utredas som ett mord, då han har huggits till döds med en hemgjord kniv i sin cell.

2011 ströps barnamördaren Colin Hatch till döds i samma fängelse. Hans mördare, 36-årige Damien Fowkes, dömdes för dråp.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag