Storslagsmålet fångades på video – Använder möbler som tillhygge inne på skolan

  • Tisdag 4 okt 2016 2016-10-04
E-post

VÄSTERVIK Total kalabalik och storslagsmål, där ungdomar använder möbler och inredning som tillhyggen, bröt ut på en gymnasieskola i Västervik på tisdagen. Videobilder visar dramatiken när panik bryter ut på skolan. – Det ska vara ett stort antal inblandade, säger Stephan Söderholm, pressinformatör hos Polismyndigheten region syd.

Polisen fick ett larm via 112 klockan 10.28 om att det pågick ett bråk på skolgården vid ett gymnasium i Västervik. Inledande uppgifter gjorde gällande att två grupperingar slåss mot varandra och att minst en person ska ha blivit misshandlad. Det berättar Stephan Söderholm, pressinformatör hos Polismyndigheten region syd för Nyheter Idag.

– Det ska vara ett stort antal inblandade, uppger man inledningsvis.

Polisen skickar flera patruller till skolan för att lugna ner stämningen. Dramatiska videobilder, som Nyheter Idag tagit del av, visar hur ungdomar använder möbler som tillhyggen när de slår mot varandra inne på skolan.

– Två grupperingar som slåss, man har slagit sönder inredning inne i skolan. Vi skickar dit flera patruller, det lugnade ner sig. I nuläget har vi tre stycken gripna i åldern 15 till 18 år, misstänkta för olaga hot och misshandel, fortsätter Söderholm.

Lärare: ”Man borde stängt ner skolan”

Nyheter Idag har talat med en förälder som har en elev som studerar på gymnasieskolan. Föräldern vill inte citeras i eget namn, han är orolig för att det kan få konsekvenser. Han berättar att han inte förvånad över det som hänt, bortsett från att det var så pass många personer inblandade.

– Det är många elever som inte känner sig trygga. För ett år sedan började vakter närvara vid skolan. Den officiella förklaringen som lärarna gett till eleverna i skolan är att förhindra liknande rasistiska svärddåd som inträffade i Trollhättan.

Men det är en förklaring som föräldern ställer sig mycket tveksam till.

– Jag tror det snarare beror på att en stor mängd nyanlända börjat på skolan.

Lokaltidningen Västerviks-Tidningen har talat med en lärare på skolan och även den personen önskar vara anonym.

–  Det var otroligt obehagligt, att så många började slåss med varandra, helt öppet här på skolan. Många lärare känner oro över det som hänt och de tycker att man borde stängt ner skolan efter händelsen, men det gjordes aldrig, säger läraren.

Ingen person ska ha ådragit sig någon allvarligare skada enligt Stephan Söderholm. Däremot har inblandade i bråket fått mindre blessyrer, säger han. De tre ungdomarna som är gripna har ännu inte hörts av polisen när vi talar med Söderholm.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag