Stort gäng knivrånade ensam tonårskille: ”Ett tiotal personer”

Stuvsta, Genrebild Foto: Google Maps/Nyheter Idag
  • Söndag 7 mar 2021 2021-03-07
E-post 924

HUDDINGE Ett gäng unga män tvingade av en kille i 15-årsåldern hans jacka i Stuvsta i Huddinge söder om Stockholm på lördagskvällen. Efter en snabb insats lyckades polisen gripa två av gärningsmännen. – En av dem hade hans jacka på sig, säger Per Fahlström, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Klockan 23.12 på lördagskvällen fick polisen larmet från en mamma vars tonårsson, som är i 15-årsåldern, hade blivit rånad i Stuvsta i Huddinge kommun söder om Stockholm.

– Han var på väg hemåt och gick. Då kom ett gäng efter, det var ett tiotal personer, och började förfölja honom. Killen hade försökt springa ifrån. Några hade sprungit efter och hunnit ikapp, säger Per Fahlström, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

– De hade en kniv som de hotade honom med och tog hans jacka, säger Fahlström.

Rånarna tvingade även av sitt offer hans väst och keps innan de försvann från platsen.

Så fort polisen larmades satte man in flera polispatruller.

– Vi letade genom området och vi hittade några av dem. De försökte springa, konstaterar Per Fahlström.

Flyktförsöket misslyckades.

– Den ene hade killens kläder. Två av dem greps och den ene sitter anhållen för grovt rån och narkotikabrott, säger Fahlström.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag