Strandhäll: ”Bra att folk reagerar” när Kristersson fördömer Hamas och buas ut

Bild: Faksimil X/Sveriges riksdag
  • Onsdag 22 nov 2023 2023-11-22
E-post 0

Statsminister Ulf Kristersson buades ut när han fördömde Hamas på Pustervik i Göteborg på tisdag kväll. Buarna fick stöd av tidigare statsrådet Annika Strandhäll, som skriver att hon tycker det är ”Bra att folk reagerar mot lögnerna och hyckleriet” i ett uppmärksammat inlägg på plattformen X.

På tisdag kväll höllstatsminister Ulf Kristersson (M) och finansminister Elisabeth Svantesson (M) en afterwork med öppen utfrågning på Pustervik i Göteborg.

När Kristersson sade att ”Sverige och EU står enat i att fördöma Hamas” hördes emellertid burop igenom applåderna, och efter att Kristersson närapå gjorde en Magdalena Andersson och sade att ”Israel har rätt till folkm- självförsvar” började en grupp åhörare skratta och skandera ”leve Palestina” och ”krossa sionismen.

Ett filmklipp från händelsen delades på plattformen X på tisdagkvällen av Susanna Silfverskiöld, politiskt sakkunnig på statsrådsberedningens pressavdelning. ”Här kan ni med egna ögon se hur människor buar när statsministern fördömer Hamas” skrev Silfverskiöld.

Det fick tidigare statsrådet Annika Strandhäll att reagera – genom att stödja de som buade ut Kristersson. ”Bra att folk reagerar mot lögnerna och hyckleriet” skrev Strandhäll i ett svar.

Strandhälls svar fick stor uppmärksamhet och hård kritik. Men den tidigare miljö- och klimatministern backade inte för det.

Göteborgs-Posten, som var på plats under mötet, rapporterar att ett 50-tal personer hade samlats vid Pustervik för en pro-palestinsk demonstration. Stämningen på Pustervik ska enligt GP ha varit högljudd och flera personer fick avlägsnas av polis.

En film som sprids på X visar hur en person avlägsnas av polis, medan han skriker att Ulf Kristersson ”Stödjer folkmord”.

Läs även: Strandhäll citerar Orwell: ”Krig är inte fred”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag