Strandhäll (S) lämnar regeringen

Annika Strandhäll (S). Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
  • Tisdag 1 okt 2019 2019-10-01
E-post 402

SVERIGE Annika Strandhäll (S) avgår från sin post som socialförsäkringsminister. Skälet är att hennes sambo hastigt gått bort och att hon vill ägna mer tid åt familjen, berättar hon för Dagens Nyheter.

Annika Strandhälls sambo gick bort för en månad sedan och begravningen skedde i fredags. Under tiden har ministern tagit en paus från sitt arbete i regeringen och nu ger hon beskedet att hon inte kommer tillbaka.

– Jag har meddelat Stefan Löfven att jag vill lämna regeringen i närtid och kommer att under de närmaste dagarna lämna in en begäran om entledigande, säger hon till Dagens Nyheter.

Strandhäll har två barn med sin sambo samt en bonusson och vill vara mer närvarande med dem.

– Orsaken till att jag fattat det här beslutet är att jag behöver kunna styra över min almanacka och fokusera på tjejerna som har det tufft just nu. Jag vill få tid till det på ett annat sätt än vad som är möjligt i statsrådsuppdraget. I uppdraget som minister är man ständigt i strålkastarljuset på ett eller annat sätt. Vi behöver lite lugn och ro helt enkelt, säger hon.

Strandhäll lämnar inte politiken helt utan går över till ett uppdrag som riksdagsledamot. Vad hon ska göra exakt är dock ännu inte bestämt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag