Strandhälls tjuvnyp på Glenn Hysén

Bild: Av Kristian Pohl / Regeringskansliet/CC BY 3.0/Pressbild Unibet
  • Onsdag 13 apr 2022 2022-04-13
E-post 699

Efter att Glenn Hysén avslöjat att han sympatiserar med SD får han ett tjuvnyp på Twitter av klimat- och miljöminister Annika Strandhäll, som försöker göra Hysén uppmärksam på ett gammalt blogginlägg av Björn Söder (SD). I blogginlägget attackeras Hysén av Söder för att han invigningstalat på Pride.

Fotbollslegendaren Glenn Hysén berättade nyligen i podcasten ”Nemo möter en vän” att han sympatiserar med Sverigedemokraterna.

Läs även: Glenn Hysén kommer ut som sverigedemokrat: ”Sunda idéer”

Nu blir Hysén påhoppad av klimat- och miljöminister Annika Strandhäll på Twitter. I ett inlägg RT:ar hon en tweet där en person uppmärksammar Hysén på ett blogginlägg från 2007 där Björn Söder (SD) attackerar Glenn Hysén för att han invigningstalade på Pride, som Söder kallade för ”det perversa homosexevenemanget”.

Enligt Söder hade Hysén i och med sitt framträdande på Pride ”sjunkit i många svenskars ögon”, vilket Strandhäll försöker göra honom uppmärksam på med sitt inlägg där @Glenn_Hysen pingas in. Till saken hör att Glenns ena son Antonio Hysén är öppet homosexuell.

Glenn Hyséns avslöjande om sina partisympatier har fått stor uppmärksamhet på sociala medier. Hans son Tobias Hysén försvarar sin far i ett Twitterinlägg där han skriver att ”farsan är inte rasist, han är heller inte mediatränad”.

Läs även: Strandhälls attack på Arpi: ”Yxhögern”

Läs även: Strandhäll (S) till attack på L – smetar Breivik på SD

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag