Styvpappa dödade treåring – mamma kräver hårdare straff

Paul Marsh. Bild: Kent Police
  • Tisdag 18 jan 2022 2022-01-18
E-post

KENT Paul Marsh, 27, misshandlade sin treåriga styvdotter Jessica Dalgleish så hon avled efter att hon vägrat äta en skinksmörgås medan han försökte titta på fotboll på tv. Nu har han dömts för dråp – men flickans mamma vänder sig mot domen som hon anser alldeles för mild.

Flickans mamma Hannah Butler, 29, var på sitt arbete när flickan misshandlades, och Marsh påstod först i ett sms att flickan skadat sig när hon ramlat ned för trappen och att det var ”meningslöst” att kontakta larmcentralen, rapporterar Metro UK.

Läs även: Folkmassa slog ihjäl misstänkt barnamördare

Flickan, som har autism och inlärningssvårigheter, lades till sist in på Kings College Hospital i London  där hon avled på julafton 2019 till följd av hjärnskador.

Marsh greps av polisen i hemstaden Kent efter att han gett ett oklart vittnesmål om vad som hänt, och dömdes i förra månaden till 11 års fängelse för dråp.

Men flickans mamma är inte nöjd med domen, som hon anser var alldeles för mild.

– Jag är förbluffad över att han fick så kort fängelsestraff. Det var 11 år men i verkligheten kommer han avtjäna 6, det är vidrigt med tanke på vad han gjorde mot min lilla flicka, säger hon.

– Han dödade henne i kallt blod för att han ville se fotboll på tv. Jag borde aldrig låtit honom vara i närheten av henne, men jag litade på honom, fortsätter hon.

– Rättegången visade att den inte var en engångshändelse, han hade skadat henne förut och kommit undan med det eftersom hon brukade slå sig i huvudet på grund av sitt handikapp, berättar hon.

Hannah Butler träffade Paul Marsh 2017 på deras gemensamma arbetsplats. De inledde ett förhållande i februari 2019, och i augusti samma år flyttade han in hos henne.

– Han var en tyst kille, han verkade snäll och trevlig. Jag såg intet annat, han uppehöll sin snäll kille-charad framför mig hela tiden, säger hon.

Läs även: Barnvåldtäktsman förlorade jobbet – får sänkt straff

Men den 13 december 2019, bara veckor innan han dödade flickan, fick Hannah ett samtal från Jessicas förskola om att hon hade blåmärken i ansiktet.

– Sjukhuset trodde det var på grund av hennes självskadebeteende och det trodde jag också. Jessica hade mycket problematiskt beteende som att dra ut sitt hår och slå sitt huvud mot saker, förklarar Hannah.

– Jag kunde inte föreställa mig att det var Paul som skadade henne.

När dråpet inträffade hade Hannah dessutom hoppat in som sjukvikarie för Paul på deras gemensamma arbetsplats.

– Han var inte ens sjuk, han hade bara inget lust. Det började stå klart för mig att han inte gillade sitt jobb, inte som jag gjorde.

– Så jag lämnade Jessica med Paul eftersom jag litade på honom. Det var det värsta misstaget i mitt liv.

Kvart över tre på eftermiddagen fick hon ett textmeddelande från Marsh, där han hävdade att Jessica fallit ned för trappen.

Trots att han inte lät särskilt orolig, insisterade hon på att han skulle kontakta sjukhus och skyndade sig hem, där hon och ambulanspersonal fann Jessica medvetslös på soffan.

Nu har familjen startat en namninsamling för att domen ska ändras.

– Jag accepterar inte att domen han fick motsvarar brottet och jag kommer inte vila förrän vi fått rättvisa, säger Hannah Butler.

Läs även: Här rånas mamma med spädbarn – på sin egen uppfart

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag