Superskandalen: Feministiskt initiativ har själva serverat små rosa tjejsemlor

Små rosa feministiska tjejsemlor. Foto: Albin Lindstedt / Nyheter Idag
  • Lördag 21 feb 2015 2015-02-21
E-post 1930

SVERIGE Ett bageri i Skåne fick byta namn på en ”tjejsemla” som var lite mindre än vanliga semlor efter att en feminist kände sig kränkt. Nu kan Nyheter Idag avslöja att Feministiskt initativ själva serverat just rosa små tjejsemlor.

Flera medier har rapporterat att en feminist blev kränkt av att ett bageri i Skåne serverat ”tjejsemlor”, en variant som var lite mindre. Händelsen har blivit en stor snackis i sociala medier efter att tidningen Sydsvenskan berättade om tjejsemlan.

– Ska vi inte få njuta utan att få dåligt samvete? Jag tycker att det är ett bra exempel på hur man utan ont uppsåt ändå förtrycker tjejer. Man talar om för oss vad vi ska vilja äta, säger Sydsvenskans läsare som vill vara anonym.

Efter att medier rapporterat om att en feminist blev kränkt av namnet ”tjejsemla” har bageriet sent omsider pudlat och bytt namn på den nu omtalade semlan.

Feministiskt initativ serverade själva små rosa feministiska tjejsemlor

Nu kan Nyheter Idag med unika bilder och en video avslöja att semmelskandalen växer. Förra året dokumenterade vi när Feministiskt Initiativ själva serverade små rosa feministiska tjejsemlor på Sergels torg i Stockholm.

Trots att vi då pratade med flera besökare och till och med provsmakade en av semlorna var det ingen som då kände sig kränkt. Tvärtom var semlorna uppskattade, trots att de var mindre och mer tjejanpassade än vanliga hederliga semlor.

Nedan video från förra året visar när Fi serverade små rosa feministsemlor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag