Svalt ihjäl och begravde fosterdotter i trädgården – kan dömas till döden

Bild: Roane County Sheriff's Office
  • Lördag 6 mar 2021 2021-03-06
E-post 174

USA Shirley Gray, 61, och Michael Gray Sr, 64, riskerar att dömas till döden av en domstol i Roane County, Tennessee, efter att de svultit fosterdottern Sophie Gray till döds år 2017, rapporterar Know News. Dotterns kvarlevor hittades nedgrävda i parets trädgård, och myndigheterna uppskattar att Sophie var elva år gammal när hon dog. 

Enligt utredningen ska Sophie ha blivit inlåst i parets källare i flera månader som straff för att hon tagit mat från hushållets kök. Efter att Sophie dött av svält begravdes hon i trädgården.

Åklagare kallar mordet på flickan ”särskilt avskyvärt, fasansfullt eller grymt då det innefattade allvarlig tortyr eller allvarliga fysiska övergrepp utöver de nödvändiga för att orsaka död”.

Läs även: SD: Inga fler barn ska behöva dö som ”Lilla hjärtat”

Utredningen mot paret inleddes i maj förra året när ett av familjens barn hittades ensam på en väg. När myndigheterna återlämnade barnet till familjen, berättade Michael Gray Sr. att de hade begravt ett barn i trädgården, och att en femtonårig pojke var inlåst i källaren.

Pojken befriades från källaren, där han hållits fången som straff för att ha ”stulit mat”. Källaren saknade vatten, elektricitet och toalett och var full av avföring och mögel.

Femtonåringen och två andra fosterbarn har omhändertagits av myndigheterna. De ska ha fastnat i växten och inte fått sjukvård under de senaste sex åren. Shirley Gray hävdar att barnen har hemskolats, men enligt polisen verkar barnen sakna utbildning, och ska ha blivit ”förbluffade över vad ett kylskåp gör när de observerade ett i sitt fosterhem.

Paret och deras äldsta son Michael Gray Jr. åtalas även för mordet på 8-åriga fosterbarnet Jonathan Gray, vars kvarlevor hittades nedgrävda i trädgården till familjens tidigare hem i Knox County.

Läs även: Kvinnor och barn räddade från ”barnfabrik”

Läs även: Turkisk flicka tvångsgiftes till man i Malmö – hölls fången och födde barn som 15-åring

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag