Svensk-irakier åtalas för våldtäkt på studentfest

Foto: Kat Jayne/Creative Commons
  • Onsdag 3 jul 2019 2019-07-03
E-post 3221

VIMMERBY En man i 20-årsåldern med svenskt och irakiskt medborgarskap åtalas för att ha våldtagit en kvinna på ett uteställe i småländska Vimmerby.

Enligt åklagarens stämningsansökan ska våldtäkten ha ägt rum i mitten av juni på ett nöjesställe i centrala Vimmerby. Mannen i 20-årsåldern anklagas för att ha fört upp sitt finger i analen på målsägande ”som inte var förberedd på det och följaktligen inte deltog frivilligt”.

Vimmerby Tidning rapporterar att händelsen skedde på en studentfest. Mannen greps samma natt som festen ägde rum och förnekar brott. Som bevis mot mannen anför åklagaren förhör med målsägande och en rad vittnen.

Den åtalade mannen har alltså både svenskt och irakiskt medborgarskap och har tolkbehov på arabiska. Enligt Skatteverkets uppgifter fick mannen sitt svenska medborgarskap 2014 – ett medborgarskap som innebär att han inte kan utvisas även om han döms för brottet.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag