Svensk medborgare med tunisiskt ursprung gripen för mord i London

Foto: Wikimedia commons
  • Onsdag 22 jan 2020 2020-01-22
E-post

DANMARK SVT rapporterar att en 22-årig Malmöbo har gripits på Kastrup, misstänkt för mordet på en 36-årig tidigare Malmöbo i London på julafton. Enligt Ekstra Bladet är den misstänkte svensk medborgare med bakgrund i Tunisien.

22-åringen var internationellt efterlyst och greps när han landade på Köpenhamns flygplats på måndagskvällen efter att ha flugit från Thailand. Han är misstänkt för mord och vapenbrott av brittisk polis som begär honom utlämnad.

Enligt SVT:s uppgifter är mannen från Malmö och känd av polisen. Polisen vill dock inte säga på vilket sätt han är känd.

Danska Ekstra Bladet uppger att 22-åringen är ostraffad i Sverige och inte känd för att ha kopplingar till den kriminella miljön. Han ska ha tunisiskt ursprung men är svensk medborgare.

Läs även: Dubbla explosioner i Stockholm – kan finnas kopplingar till Östermalm

På julafton sköts en 36-årig svensk-alban utanför sitt hem i London, skriver Ekstra Bladet. En ensam gärningsman sköt 36-åringen framför dennes fru och son, och flydde sedan till fots. En granne hörde åtta–tio skott avlossas.

Ekstra Bladet beskriver mordet som en ”gangsteruppgörelse”. Den misstänkte säger att han inte känner till händelsen i London.

Läs även: Bilderna från rånet av 82-åringen i Söderhamn – nu väcks åtal: ”Ätit mycket ”benzo””

Bli prenumerant

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag