Svensk tillverkare av skottsäkra fönster rapporterar rekordförsäljning

Foto: Pixabay
  • Onsdag 14 mar 2018 2018-03-14
E-post 176

SVERIGE Ett företag som specialiserar sig på skottsäkra och explosionssäkra dörrar och fönster har fått in en enorm beställning från hemlig kund. De senaste åren har bolaget märkt av en enorm ökning av beställningar i Sverige och planerar nu att expandera sin verksamhet.

Hammerglass en Förslovsbaserad fönstertillverkare har fått säkrat bolagets största order någonsin. Företaget har fått in en beställning på skottsäkra och explosionssäkra fönster och dörrar till ett värde av 18 miljoner kronor, uppger 8till5.

Vem som gjort beställningen är osäkert. Enligt Hammarglass innebär ”mycket stränga sekretesskrav” att de inte får namnge beställer eller berätta var produkterna ska installeras.

Det är en unik order inte bara i dess storlek utan även dess innehåll. De glasrutor som Hammerglass tillverkar anses vara 300 gånger starkare än vanligt glas och klarar i särskilda fall tryckbelastning från explosioner med 100 kilo TNT.

Bolaget rapporterar att de senaste åren har fört med sig en väldigt stark tillväxt och att man planerar för att anställa fler samt investera i mer produktionsutrustning.

– Vi ökade omsättningen med 80 procent från 2016 till 2017, och redan vid utgången av februari i år hade vi 2018 års budget hemma. Det är självklart oerhört glädjande, säger Bengt Nilsson, vd för Hammerglass, till 8till5.

Bolaget har traditionellt sin största marknad i utlandet och exporterar till bland annat Kuwait och till Oslo efter att regeringskvarteren sprängdes i samband med Anders Behring Breiviks terrorattentat 2011. Nu märker bolaget av att tillväxten ökar som mest i Sverige.

– Även om vi ökar i Sverige så ser vi framför allt att potentialen för våra produkter i utlandet växer, säger Bengt Nilsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag