Svenska jihadister om terrordådet i Paris: ”Denna vackra hämnd”

Svenska jihadister uppges ser ut att hylla terrordådet i Paris. Foto: Faksimil Facebook / Youtube
  • Lördag 14 Nov 2015 2015-11-14
E-post 1947

STOCKHOLM På lördagen publicerade journalisten Magnus Sandelin skärmdumpar från Facebook som visar hur svenska jihadister uttrycker glädje över terrordådet i Paris. – De befinner sig med all sannolikhet just nu i Syrien eller Irak, säger Magnus Sandelin till Nyheter Idag.

Nyheten om terrorattentatet i Paris där över hundra människor miste livet har väckt avsky och vrede världen över. Men det är inte alla som reagerar starkt negativt på det som har hänt. I sociala medier uttrycker svenska jihadister glädje över terrordådet som skakar Frankrike, något som journalisten Magnus Sandelin visar med skärmdumpar från Facebook.

När Nyheter Idag når Sandelin över telefon på lördagen berättar han att en av personerna som uttrycker stöd över terrorattentatet är svensken Michael Skråmo.

”Wallahi det är bara en munafiq som vet hur Allahs fiender slaktar muslimer dag och natt i år som kan fördöma denna vackra hämnd”, inleder Skråmo en status på Facebook.

Sandelin har även publicerat skärmdumpar från ytterligare en person som som visar stöd för terrordådet. Även den texten är skriven på svenska. Samtidigt finns det inget som pekar på att någon av dessa personer befinner sig i Sverige.

– De befinner sig med all sannolikhet just nu i Syrien eller Irak, säger Sandelin till Nyheter Idag.

Skråmo är även känd för att tidigare varit inbjuden till teveprogrammet SVT debatt som sänds i Göteborg. Vid det tillfället diskuterades islamofobi och om det egentligen finns någon terrorism baserat på islam. Skråmo uttalade sig då i egenskap av en svensk konvertit.

Nedan kan du se skärmdumparna som Magnus Sandelin publicerar i sociala medier.

Se även:
Säpo bekräftar: Asylsökande IS-terrorister får stanna i Sverige – Dussintals varje år

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag