Hela denna artikel är en annons

Svenska landslaget klara för fotbolls EM 2020

  • Tisdag 17 Dec 2019 2019-12-17
E-post 0

De europeiska landslagen i fotboll har under det gångna året kämpat om att ta sig hela vägen till fotbolls-EM nästa sommar. Kvalificeringen till den stora fotbollsfesten är nu avklarad och 20 nationer kan blicka framåt mot storslagna matcher runtom i Europa.

Sverige kunde med en match kvar säkra sitt avancemang till Fotbolls-EM i och med 2-0 segern mot Rumänien den 15 november.

Matchens målskyttar blev Marcus Berg och Robin Quaison, som kunde stänga matchen redan innan paus. I den avslutande kvalkampen på hemmaplan kunde man ta en ny seger efter 3-0 mot Färöarna.

Mästerskapet kommer arrangeras under perioden 12 juni-12 juli, och för att fira turneringens 60-årsjubileum får hela Europa ta del av evenemanget på nära håll. Istället för att allting sker i en enskild värdnation kommer matcherna spelas i tolv utvalda städer runtom på kontinenten, som exempelvis Bilbao, Rom och London.

Vid den stora EM-lottningen, som ägde rum den 30 november, blev Sveriges grupp klar. Sverige hamnade i grupp E där man får möta Polen, Spanien och ett tredje lag som bestäms i Play off-spelet som avgörs i slutet av mars. De lag som gör upp om en plats i Sveriges grupp är Bosnien, Irland, Nordirland och Slovakien.

Såhär ser gruppindelning ut till fotbolls EM 2020:

Grupp A: Italien, Schweiz, Turkiet, Wales.

Grupp B: Belgien, Danmark, Finland, Ryssland.

Grupp C: Nederländerna, Ukraina, Österrike, Play-off-vinnare.

Grupp D: England, Kroatien, Tjeckien, Play-off-vinnare

Grupp E: Polen, Spanien, Sverige, Play-off-vinnare

Grupp F: Frankrike, Portugal, Tyskland, Play off-vinnare

Grupp E, där Sverige ingår, kommer att spela sina matcher på San Mamés-stadion i Bilbao, Spanien och Aviva Stadium i Dublin, Irland.

Att Sverige skulle gå hela vägen till ett EM-guld ser många som omöjligt, men däremot är ett avancemang från gruppspelet fullt möjligt. För den som vill satsa en summa på Sverige i turneringen finns redan nu speltips fotbolls EM att ta del av, där insatta experter ger sina åsikter på hur det kan tänkas gå.

Samtidigt finns framgångarna ifrån fjolårets världsmästerskap kvar på näthinnan, som visade på det svenska landslagets styrka när det verkligen gäller.

Hela denna artikel är en annons

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag