Svenska terroristledaren Michael Skråmo gripen i Syrien

Bild: Skärmdump Vimeo
  • Tisdag 5 mar 2019 2019-03-05
E-post 3844

BAGHOUZ Kurdiska styrkor har gripit den svenska terroristledaren Michael Skråmo i Syrien. Skråmo är den mest kända av de IS-terrorister från Sverige som stridit i Syrien, och har bland annat uppmanat till terrordåd i Sverige. 

Den svenska terroristledaren Michael Skråmo har gripits av ett kurdiskt förband i Syrien, uppger Sveriges Television.

Mikael Skråmo har varit den mest framträdande av de IS-terrorister från Sverige som stridit i Syrien, och har både rekryterat terror-resenärer i Göteborg och gjort propaganda för IS på sociala medier.

Läs även: Svenske IS-terroristen utan kalifat: ”Glöm inte mig i era böner”

På plats i Syrien fortsatte Skråmo uppmana svenska medborgare att ansluta sig till IS i Syrien, men också till att begå terrorangrepp hemma i Sverige.

På sitt twitterkonto hånade Skråmo svenska skattebetalare genom att skriva att ”Svenska staten betalade min glock och min kalash”, vilket uppmärksammades av Sofie Löwenmark på stiftelsen Doku.

Skråmo levde på IS-ockuperat område med en fru och sju barn. Hustrun har avlidit efter en granatattack och barnens öde är oklart.

Just nu håller kurdiska och syriska styrkor på att återta IS sista fäste Baghouz i nordvästra Syrien, där Michael Skråmo greps.

Skråmo har tidigare sagt att ha hellre dör än ger upp enligt Expressen, men enligt uppgifter till Sveriges Television är terroristledaren, som greps på måndagen, fortfarande vid liv.

Michael Skråmo är född i Norge och har norskt medborgarskap, men har växt upp och propagerat för IS i Sverige.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag