Sveriges Radio hyllar Löfvens tal: ”Landsfaderligt”

Foto: Nyheter Idag/Faksimil Sveriges Radio
  • Tisdag 25 aug 2020 2020-08-25
E-post

SVERIGE Stefan Löfvens sommartal på söndagen har sågats av bland andra Aftonbladets Lena Mellin som kallade det ”dåligt”. Men hos Sveriges Radio är tongångarna annorlunda. Man menar att Löfven talade på ett ”landsfaderligt” sätt om hur Sverige hållit samman under coronakrisen.

Statsminister Stefan Löfvens sommartal från Bommersvik fick förödande kritik från Aftonbladets Lena Mellin som menar att man bör kunna förvänta sig av en statsminister att han ska kunna ”kläcka ur sig vad han vill göra”.

”Om man inte har några idéer kanske man inte ska vara partiledare? Bara en tanke”, sågar Mellin och konstaterade:

”Stefan Löfvens sommartal var dåligt. Det innehöll inte ett enda konkret besked om vad han vill ta itu med i framtiden. Däremot relaterade han till Socialdemokraternas efterkrigsprogram från 1944 som hade varit bra, enligt honom. Säkert. Men till skillnad från Löfvens egna besked lät det någorlunda konkret. Löfven kom med luftiga utsagor om praktiskt taget ingenting.”

Alla håller inte med. Socialdemokraten Per Strängberg, pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg, tycker att det var ett av ”Löfvens bästa tal”.

 

Sveriges Radio tycker att Löfvens beskrivning av hur Sverige tagit sig genom coronakrisen är ”landsfaderlig”.

”I sitt tal som Stefan Löfven höll via partiets kanal i sociala medier med björkar och sjön Yngern som bakgrund, framhöll han landsfaderligt hur Sverige hållit samman i en svår tid, där enstaka människors uppoffringar varit avgörande.”

Sveriges Radios rapportering har uppmärksammats i sociala medier av bland annat Per Lindgren, som är kommunikationschef på Skattebetalarna och har podden God Ton tillsammans med riksdagsledamoten Hanif Bali (M).

Stöd Nyheter Idag

Tycker du att det behövs ett alternativ till Public Service, till de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag