Sveriges Unga Muslimer nekas statsbidrag

Bilden är av Stockholms moské. Foto: Holger Ellgaard (Wikimedia Commons)
  • Onsdag 11 apr 2018 2018-04-11
E-post 2551

SVERIGE Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har återigen nekat Sveriges Unga Muslimer bidrag. Det rapporterar Sveriges Radio.

Bakgrunden är en rapport skriven av journalisten Magnus Sandelin som visar att sympatisörer och aktivister för extremistiska rörelser har haft ledande positioner i organisationens lokala föreningar. Sandelin pekar också ut kopplingar till Muslimska Brödraskapet, enligt Sveriges Radio.

Sveriges Unga Muslimer sökte statsbidrag för 2017 men nekades det. Då valde man att överklaga och fick rätt i förvaltningsrätten. Nu efter en ny prövning har alltså MUCF valt att neka organisationen bidrag igen.

Myndigheten kräver dessutom att få tillbaka de 1,37 miljoner kronor som organisationen tog emot i statsbidrag 2016. Däremot slipper man betala tillbaka bidragen för åren 2011–2015.

– Vi anser fortfarande att myndigheten har agerat felaktigt och vi kommer att bestrida beslutet, säger ordförande Rashid Musa till TT enligt Sveriges Radio.

Han menar att den rapport som ligger till grund för beslutet innehåller felaktigheter, vilket han kommer att kommentera vidare längre fram.

Läs vår tidigare rapportering: Sveriges unga muslimer vinner i förvaltningsrätten – Har rätt till statsbidrag trots rapport om kopplingar till Muslimska brödraskapet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag