SVT: ”Nordkoreas ledare Kim Jong Un jobbar inte som programledare för Gomorron Sverige”

Skärmdump från svt.se
  • Onsdag 13 jan 2016 2016-01-13
E-post 103

STOCKHOLM Nordkoreas diktator Kim Jong Un jobbar inte för Sveriges Television, det hävdar det statliga mediebolaget på en av sina webbsidor. – Det var en misslyckad grafik, förklarar Jonas Olsson på Gomorron Sverige.

Sveriges Television har inga kopplingar till den kommunistiska diktaturen Nordkorea, det hävdar SVT bestämt på en undersida på svt.se.

”Nej, Nordkoreas ledare Kim Jong Un jobbar inte som programledare för Gomorron Sverige – även om det kanske kan se ut så…”, står det att läsa på sidan.

När Nyheter Idag ringer upp SVT och frågar vad man egentligen menar med uttalandet på hemsidan får vi efter en rad felkopplingar, där vi vid ett tillfälle av oklar anledning hamnar hos Sveriges Radios Ekotredaktion, tillslut prata med Jonas Olsson på Gomorron Sverige.

– Det var en misslyckad grafik nämligen som var i skärmen i bakgrunden där det ser ut som att han satt i studion, men han egentligen var på en skärmgrafik i bakgrunden. Det är ju jättegammalt, säger han.

Efter lite sökande på internet får Olsson upp sidan och konstaterar att något blivit fel med sidan.

– Jag ser det nu, fast bilden saknas på den artikeln. Jag ska se om jag kan få fram den bilden för den var rätt rolig nämligen.

Jonas Olsson skrattar när han får frågan om det kan ha varit någon missnöjd SVT-medarbetare som på detta sätt luftat kritik mot sin arbetsgivare.

– Nej, nej, nej, säger han.

SVT har efter Nyheter Idags påpekande rättat till sidan så att bilden och det aktuella videoklippet syns igen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag