SVT tog bort debattartikel om muslimers judehat efter hot mot skribenten

Foto: Nyheter Idag
Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 13 jul 2018 2018-07-13
E-post 2858

SVERIGE Nyligen så publicerades en debattartikel på SVT om att det stora hotet mot Sveriges judar finns bland en grupp muslimer. Men artikeln plockades bort efter några dagar – enligt SVT fanns en hotbild mot skribenten och dennes familj, något som Samnytt var först att rapportera om.

Artikeln hade rubriken ”Nazismen är inte det största hotet mot judar” och var enligt skribenten själv, en reaktion på Centerpartiets partiledare Annie Lööfs tal i Almedalen.

Skribenten konstaterar inledningsvis att nazister är ett problem. Men påpekar sedan att Annie Lööf under sitt tal nämnde flera grupper när hon pratade om attacker mot judiska församlingar. Bland annat antisemiter, nazister, islamister och rasister. Däremot tog Annie Lööf aldrig upp det skribenten menar är det största hotet.

”Det största hotet är det djupt indoktrinerade hatet från en grupp muslimer”, skriver debattören i den numera avpublicerade artikeln.

Foto: Twitter

Under torsdagen upptäckte besökare på SVT:s sajt att debattartikeln var borta. SVT kommenterade det hela på Twitter. Man förklarade att det fanns en hotbild mot skribenten och dennes familj, därför hade man valt att avpublicera.

Avpubliceringen har mötts av reaktioner på sociala medier. Flera personer undrar varför SVT inte uppmärksammade hotbilden i stället för att avpublicera texten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag