Syrier begärs häktad efter upploppen i Malmö

Bild: Faksimil Twitter
  • Fredag 11 sep 2020 2020-09-11
E-post 562

MALMÖ En syrisk man i 30-årsåldern begärs nu häktad för delaktighet i de våldsamma upploppen i Malmö.
– Eftersom jag bedömer att det finns en risk att han fortsätter sin brottslighet och att han undanröjer bevis så begärs han häktad, säger åklagaren Tomas Olvmyr.

Det var efter att en koran bränts i området Rosengård som våldsamma kravaller utbröt i Malmö. Sedan dess har polis och åklagare arbetat med att klargöra vilka brott som begicks och vilka de skyldiga är. I nuläget har man ett tiotal misstänkta.

Nu begärs en syrisk man bosatt i Malmö häktad för delaktighet i upploppen.

Enligt häktningsframställan är mannen på sannolika skäl misstänkt för våldsamt upplopp och sabotage mot blåljusverksamhet den 28–29 augusti på Amiralsgatan i Malmö.

Mannen är även misstänkt för ett fall av sabotage mot blåljusverksamhet den 30 augusti på Sörbäcksgatan, samt ett försök till samma brott den 2 augusti vid Rättscentrum i Malmö.

– Jag bedömer att det föreligger sannolika skäl att den person jag har begärt häktad har deltagit i det våldsamma upploppet. Han är även misstänkt för flera fall av blåljussabotage. Eftersom jag bedömer att det finns en risk att han fortsätter sin brottslighet och att han undanröjer bevis så begärs han häktad, säger kammaråklagare Tomas Olvmyr i ett pressmeddelande.

Någon mer information om saken lämnas inte ut för tillfället.

Läs även: Polisen nekar tillstånd för koranbränningar i Stockholm: ”Allvarliga hot mot allmän ordning”

Läs även: Dambergs undanflykt om klanerna: ”Polisen har inte varit närvarande”

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag