Syrier begärs häktade för knivattack i Ronneby

Bild: Flickr
  • Tisdag 25 jun 2019 2019-06-25
E-post 330

RONNEBY På midsommarafton blev en man knivskuren utomhus i Ronneby i Blekinge. Två män greps i närheten av platsen och de begärs nu häktade misstänkta för mordförsök.

Aftonbladet har rapporterat att det var på midsommaraftonens eftermiddag som en man i 20-årsåldern knivskars utomhus i ett bostadsområde i västra Ronneby. Mannen fördes till sjukhus för vård.

I närheten av den förmodade brottsplatsen kunde polisen gripa två unga män som är kända för den drabbade. Båda männen anhölls senare misstänkta för mordförsök, och nu har de alltså begärts häktade.

Häktningsframställningarna visar att det handlar om två syriska medborgare i 20-årsåldern med tolkbehov på arabiska. Båda begärs häktade misstänkta på sannolika skäl för försök till mord.

Enligt åklagaren finns det risk att de misstänkta undanröjer bevis eller på något annat sätt försvårar brottsutredningen.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag